Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bortglömt bak ger böter

Den 25-årige Bollnäsbon skulle baka med en kompis. De ställde en kastrull med ingredienser på spisen och satte sig sedan framför tv:n. Efter ett tag gick brandvarnaren i gång.

Annons

Det bortglömda baket hade satt eld på köksfläkten och det brann i spishällen och på golvet. Plast hade smält ner över spisen och det fanns risk att branden skulle sprida sig. Nu döms Bollnäsbon för allmänfarlig vårdslöshet efter händelsen för två år sedan.

Han döms även för våld mot tjänsteman efter att ha ryckt i en ordningsvakts arm och knuffat honom på Folkets hus i Delsbo i december i fjol. En muskel i vaktens arm skadades, men tingsrätten anser att det var olyckliga omständigheter som gjorde skadan så omfattande, och bedömer händelsen som ringa brott.

Bollnäsbon döms även för att ha haft en laservarnare. Han döms till 120 dagsböter på totalt 30 000 kronor och ska betala drygt 11 400 kronor i skadestånd till vakten.