Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Suif-talangen vill ta mer plats

/

Förra säsongen fick han känna på hetluften i slutspelet.
Nu vill Anders Eriksson på allvar vara med och slåss om en ordinarie plats i Söderhamns UIF.
– Jag känner mig redo, säger han inför premiären av pingisligan.

Annons

Anders Eriksson är hemma igen efter ett 16 dagar långt träningsläger i Kina. Han landade i Sverige på tisdagskvällen och redan morgonen efter var han som vanligt på plats i träningslokalen vid Verkstäderna i Söderhamn. Jetlaggad förstås efter två dygns resande med tidsomställning, men ändå på gott humör efter en lyckad resa.

– Vi körde på tufft, cirka fem eller sex timmar om dagen. Sedan spelade jag fem lagmatcher i den kinesiska andraligan på ungefär lika många dagar. Jag hade 4–4 i singelkvot och det är jag jäkligt nöjd med, säger Anders Eriksson.

19-åringen menar att det är framför allt snabbheten och rörligheten som han förbättrat under vistelsen i Kina.

– Jag har blivit kvickare. Sedan har jag också mött många olika typer av spelare som också varit väldigt nyttigt.

Det blev totalt fyra matcher för Anders Eriksson i slutspelet i våras. Och med den lyckade debuten i kvartsfinalen mot Spårvägen i minnet tar han nu nya tag efter den förra skadefyllda säsongen.

– Det är de tre bästa som kommer att spela och jag känner att jag kan vara med och konkurrera om jag är hel. Målet är att spela så många matcher som möjligt.

Läs mer: "Brutet finger stoppar Anders Eriksson"

Om han får chansen redan i kväll borta mot Warta – som förstärkt med kinesen Wu Jiaji – återstår att se. Konkurrensen kring laguttagningarna med betydligt mer rutinerade herrar som Hampus Nordberg, Viktor Brodd och Anthony Tran är tuffare än på många år.

– Jag hoppas Anders kan ta upp fighten och slåss om en ordinarie plats. Det behöver vi. Alla måste vara mer på hugget för att få spela och det är konkurrensen som driver laget framåt, säger tränaren Peter Blomquist som inte i förväg vill avslöja vilka som får plats i premiärlaget.

Förra säsongens tog det stopp i semifinal efter en tredjeplats i pingisligan. Nu tar Suif ny sats i en bantad liga pingisliga med åtta lag. Peter Blomquist erkänner utan omsvep att laget måste bli bättre för att vara med och utmana om en finalplats.

– Vi känner att vi måste testa något nytt och har ändrat träningsupplägg. Det känns helt rätt och det är många som presterat bättre än tidigare i säsongsinledningen.

Läs mer: "Pingisligan byter kostym inför säsongsstarten"

Storfavorit till SM-titeln är förstås Eslöv med tio guld under de senaste elva åren.

– Vi har mest pratat om att alla ska få ett internationellt lyft och klättra på världsrankingen. Och blir vi lite bättre finns en finalplats inom räckhåll, säger Peter Blomquist.

Mer läsning

Annons