Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Suif mot final med skadad Jon

/

Söderhamns UIF spelar SM-final för fjärde året i rad mot Eslövs AI.

Men med en skadad Jon Persson.

Annons

2009: Finalförlust mot Eslöv.

2010: Finalvinst mot Eslöv.

2011: Finalförlust mot Eslöv.

2012? ????? mot Eslöv.

Skåneklubben och Söderhamns UIF är svensk pingis giganter. Och för fjärde året i rad spelar de två klassiska klubbarna final mot varandra. I en förmodat dramatisk och jämn final i bäst av tre matcher möts lagen för den första fajten i Eslöv på tisdagskvällen.

Och det är ett revanschsuget Suif som på måndagen styrde kosan söderut. Men också ett vingklippt lag. För ettan i laget, Jon Persson, är skadad. Hans högeraxel är inflammerad sedan förra veckans avgörande SM-semifinal mot Halmstad.

– Jag har haft den här skadan tidigare. Men det har varit bra i vinter. Förra veckan fick jag tokproblem och kunde inte lyfta armen. Så jag har inte kunnat träna, säger Jon som fått både behandlingar och en kortisonspruta för att bli kvitt sin skada i axeln.

Vad tror du om dina chanser att kunna spela på tisdagskvällen?

– Vi får se hur det är i morgon (tisdag) och om jag kan träna på förmiddagen. Men jag kommer inte att äventyra något och riskera att även missa returen på fredag.

Att eventuellt inte kunna spela sin försteman i en SM-final är naturligtvis något som bekymrar tränaren Peter Blomquist.

– Det är ju inte den start som vi vill ha. Det är sådana här gånger det är skönt att det är fler än en match. Och det är ju tråkigt, förstås, säger Blomquist som i händelse av att Jon Persson inte kan spela sätter in lagets fjärdeman, Jimmy Jin.

Mer läsning

Annons