Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Suif i laddat semifinaldrama

/
  • Ett laddat Suif-gäng inför tisdagens SM-semifinal mot Halmstad, från vänster: tränaren Peter Blomquist, Hampus Nordberg, Jon Persson och Viktor Brodd. Bakom kvartetten jublar det Suif-lag som blev svenska mästare 2010. En känsla och glädje som spelarna och föreningen gärna vill uppleva igen.

Ett prestigemöte mellan två av landets klassiska pingisklubbar.

I potten: en SM-final.

På tisdagskvällen inleder Söderhamns UIF semifinalspelet med att möta Halmstad BTK hemma i idrottshallen.

Annons

Mötena mellan Suif och Halmstad brukar vara spännande, intensiva och välspelade tillställningar.

Precis som de två under årets seriespel. Där lagen vann en varsin hemmamatch.

Och inget talar emot att det inte bjuds på pingispropaganda på tisdagskvällen då lagen stöter på varandra igen i den första SM-semifinalen i bäst av tre.

Suif kommer formtoppat efter att ha tränat hårt förra veckan för att därefter fortsatt med att slipa matchdetaljer under de senaste dagarna medan Halmstad kommer till start med tre lag-VM-aktuella spelare.

– Det kommer säkert att bli en rolig match med bra spel. Jag hoppas att det blir mycket publik som skapar fin stämning i hallen. Sedan tror jag att Jörgen (Persson, legendaren) kommer att visa upp sig i Söderhamn för sista gången. Och han brukar ju locka publik, säger Suifs etta, Jon Persson.

Jon och hans lagkompisar, Hampus Nordberg och Viktor Brodd, säger sig ha bra form efter att ha tränat stenhårt tillsammans under VM-uppehållet. De senaste dagarna har tränaren Peter Blomquist lättat på intensiteten och hårdheten i träningen. Allt för att låta sina spelare få tillgodogöra sig den hårda träningen och hitta en toppform till avslutningen på säsongen.

Mer läsning

Annons