Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Suif är på rätt spår

/
  • Det var festligt och fullsatt i Söderhamns idrottshall då Viktor Brodds Suif och J-O Waldners Spårvägen möttes i Pingisligan.
  • Legendaren J-O Waldner vann mot Viktor Brodd. Men Suif vann matchen med 3–1.

Han kom, sågs och segrade.

Men det hjälpte inte hans Spårvägen att J-O Waldner besegrade hemmaliraren Viktor Brodd.

För Söderhamns UIF vann ändå lagmatchen med 3–1.

Annons

Säsongens största publik, 335 personer, fick se en dramatisk match mellan Suif och Spårvägen. Tre av de fyra spelade matcherna gick till fem set – och den sista till fyra.

Merparten av åskådarna hade säkert kommit till idrottshallen för att se legendaren J-O Waldner i sin – kanske – sista match i Söderhamn.

Och i hemmaledning med 2–0, segrar för Hampus Nordberg och Jon Persson, klev Waldner in i hagen för att möta formtoppade Viktor Brodd. Matchen blev också kvällens bästa där Waldner först räddade en matchboll i det fjärde setet för att sedan avgöra på sin fjärde matchboll i det femte setet.

Vad säger du om kvällens match, J-O?

– Det var tufft. Jag har legat sjuk den senaste veckan men jag är glad att jag lyckades vända mot Viktor. Som spelade bra. Vi möttes i SM och då vann han. Jag var bättre nu, men det var också han. Så det var nog en rolig match att se för publiken.

Känslan att vara tillbaka i Söderhamn, då?

– Det var ju några år sedan. Måste ha varit minst tio år sedan med Kalmar. Och det gick ju bättre för oss då (skratt). Men det är kul att komma hit för Söderhamn är ett pingisfäste och det var bra med folk på läktaren.

Du gjorde ju din elitseriedebut här mot Suif på hösten 1977. Vad minns du av den?

– Jag förlorade mot både Glenn Östh och Ulf Cronqvist. Och jag minns att jag var tvungen att skjuta barriären åt sidan för att komma in i hagen. Jag var så kort på den tiden (skratt).

Vad saknar du främst nu i ditt spel från dina stora dagar?

– Fysiken och snabbheten. Där är jag stentorsk nu.

Kommer publiken att se dig spela i Söderhamn någon mer gång?

– Jag kommer att avsluta min karriär i Spårvägen. Det är helt klart. Det är fortfarande kul att spela i ett lag. Men att jaga runt på touren är ett avslutat kapitel. Det kan ju vara kul att sluta cirkeln med att spela här i Söderhamn där jag debuterade.

Efter att Waldner besegrat Brodd med 3–2 och reducerat hemmaledningen till 2–1 säkrade kvällens hemmalirare Hampus Nordberg segern med 3–1 efter vinst mot ungraren Daniel Schaffer med 3–1 i set. Och därmed spräckte Suif den nesliga förlustsviten på fyra raka matcher.

Mer läsning

Annons