Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Jens klar för åttondel

Jens Lundquist segrade – två gånger. Och är klar för åttondel i EM.
– Jag är väldigt, väldigt nöjd, säger landslagsmannen.

Annons

Suifaren Jens Lundquist imponerar i sitt nionde europeiska mästerskap. Under torsdagen spelade han sina två första matcher i singelslutspelet.

Först mötte han den ryske kvalspelaren Alexey Liventsov. Lundquist visade inga tendenser på nervositet utan skaffade sig snabbt en ledning med 3–0 i set.

När han skulle säkra vinsten slappnade han av och bjöd in ryssen i matchen. Men suifaren hittade tillbaka till det spel som gav honom setvinster i de tre första. Och vann den första omgången med 4–1.

– Det kändes lugnt hela tiden trots att jag förlorade det fjärde setet. Det var en kanonbra match, konstaterar Lundquist.

Lite sportdryck, två bananer och några timmars vila senare bytte han ut hörnbordet mot centercourten. Dags för sextondelsfinal i den nybyggda Jyske Bank Boxen. Lundquist förberedde sig för att möta det stora hemmahoppet och semiseedade Michael Maze. Men österrikaren Stefan Fegerl tystade den danska publiken och stod för en stor skräll.

I sextondelen mötte Jens österrikaren Stefan Fegerl och vann i tre raka set, 4–2. På ördagen spelar han åttondelsfinal mot den vänsterhänte och avige portugisen Joao Monteiro.

Mer läsning

Annons