Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Internationellt lyft för Nordberg

/

Förra säsongen hade Hampus Nordberg det trögt mot internationellt motstånd
Nu inledde han med att ta sig till semifinal i Belgiska öppna.
– Jag rankar den väldigt högt, säger Suifspelaren.

Annons

Tio svenska fanns på plats i De Haan i Belgien och Challenge-turneringen som avgjordes i veckoslutet. Bäst gick det för Söderhamn UIF:s Hampus Nordberg som föll mot Szocs från Rumänien 1–4 när en plats i finalen stod på spel:

– Det är jag ändå jättenöjd med, även om jag på förhand sett mig själv som favorit om jag skulle möta honom i en semifinal.

– Men jag kan inte gnälla på något. Han var bättre.

Hur värderar du insatsen?

– Jag rankar den väldigt högt. Det är mitt tredje bästa resultat någonsin internationellt. Jag vann en liknande tävling i Helsingborg för några år sedan och jag fick till åttondelsfinal i Pro Tour slutspelet.

– Förra säsongen var en riktig besvikelse. Jag spelade tre eller fyra turneringar och mer behöver jag inte säga. Det känns skönt att vinna lite igen för det är speciellt att spela internationellt jämfört med hemma i Sverige.

Vad är den största skillnaden?

– Det är sådant oerhört fokus och varje match är verkligen på liv eller död. Konkurrensen är hög. Det kan komma en spelare från vilket land som helst och vara riktigt bra.

Anthony Tran blev utslagen i kvartsfinal och Viktor Brodd försvann i den första omgången. På fredag inleder Suif pingisligan mot Warta på bortaplan.

Mer läsning

Annons