Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Ingenting kan stoppa Suif: "En grym lagmatch"

/

Söderhamns UIF fortsätter att gå fram som en ångvält i pingisligan.
Stundtals ostoppbara hittills.
– Oerhört skönt. En grym lagmatch av oss, säger Hampus Nordberg efter tredje raka segern.

Annons

Suif har startat årets seriespel på allra bästa sätt. Rekord hade inget mycket att hämta på hemmabord i Helsingborg. Segern skrevs till 4–2 efter att Hampus Nordberg återigen visat vägen med två segrar.

– Vi började med två starka vinster och sedan rullade det bara på. En väldigt stark vinst, säger han.

Läs också: Strålande start av Nordberg och Suif

Vad säger du om er inledning på pingisligan?

– Jag är väldigt imponerad av oss. Man får säga vad man vill att både Warta och Österlen saknade spelare. Men jag tycker att vi har gjort tre väldigt bra lagmatcher och speciellt i kväll.

Tränaren Peter Blomquist:

– Rekord är alltid tunga att slå och nu fick vi ett litet test. Vi spelade också bra och det tycker jag är viktigast just nu. Det börjar hända lite grejor, säger han.

Läs också: Suifs kalkyl höll i ligapremiär

Ändå inledde både Hampus Nordberg och Anthony Tran med att tappa första set i sina respektive matcher. Mest illa ute var Nordberg mot Andreas Törnkvist som hade två matchbollar vid ställningen 10–8 i det fjärde setet.

– Det var inga mirakelmetoder som jag plockade fram utan det var mer tillfälligheter att jag lyckades vinna setet.

Skiljesetet städade sedan Nordberg snabbt undan med 11–4.

– Det gick i omgångar och var en väldigt svängig match. Det är klart om han hade tagit en av bollarna kanske det blivit en helt annan lagmatch. Men överlag kändes vi hetare.

Samtidigt vände Anthony Tran ett 0–1-underläge till seger mot Rekords kinesiska nyförvärv Wang Zhi Xu som förra säsongen spelade med Kävlinge. Och även om det blev förlust i nästa match är tränaren Peter Blomquist till stora delar nöjd med vad han sett av Tran hittills i de inledande tre matcherna.

– Alla var med och bidrog. Men Anthony är väldigt mycket bättre i år när det börjar dra ihop sig i seten. Han är stark i skallen och det finns även lite mer att ta när det gäller själva spelet, säger Suiftränaren.

Viktor Brodd vann tämligen enkelt i raka set mot Simon Arvidsson och gjorde ställningen till 3–1. Avslutningen på matchen blev inte så dramatisk som siffrorna visar. Visserligen fick Brodd ge sig mot Wang Zhi Xu över fem set.

Men då hade redan Hampus Nordberg behärskat i raka set bollat hem matchen mot Simon Arvidsson.

För övrigt 28-åringens sjätte raka seger.

– Jag tror att jag inledde med 7–0 en säsong tidigare. Men annars är det min bästa start. Jag har en väldigt sköt känsla när jag går in och spelar matcher just nu, säger Nordberg.

Nästa omgång spelas om knappt två veckor och för Suif väntar då Ängby/Spårvägen på hemmaplan.

Läs också: Tabellen i pingisligan

Mer läsning

Annons