Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Brodd opererad – missar flera matcher: "Brukar aldrig gnälla när jag har ont"

/

Söderhamns UIF får klara sig utan Viktor Brodd den närmaste tiden.
Han tvingades akut operera blindtarmen och måste därför vila.
– Det är det ingen höjdare. Det känns riktigt tungt.

Annons

Viktor Brodd kände av magen under onsdagen och smärtan blev mer och mer påtaglig senare på kvällen.

– Grejen är att jag aldrig brukar gnälla att jag har ont. Men vid tio-tiden fick jag riktigt ont och mådde sedan dåligt resten av natten. På morgonen åkte jag till hälsocentralen för att kolla upp det, säger 25-åringen.

Ingreppet gjordes i Hudiksvall och blindtarmen blev bortopererad under torsdagsdygnet. Redan dagen efter var han tillbaka hemma i lägenheten i Söderhamn igen.

– Jag ska väl inte säga att det är bra eftersom jag inte kan göra så mycket. Men det är mycket bättre nu än innan operationen. Jag har bara ont när jag rör mig.

Exakt hur länge Brodd blir borta går alltså inte att säga i nuläget.

– Jag ska låta bli att träna i ungefär tre veckor. Det betyder att jag missar alla fyra matcher som är kvar fram till juluppehållet.

Det trista beskedet kommer olägligt för Söderhamns UIF– och framför allt för honom själv. Pingisligan är inne i en rätt så intensiv period och för Suif står flera av de väntade topplagen i kö. Matcher som Brodd nu missar.

– Det är det ingen höjdare. Det känns riktigt tungt.

Ersättare blir 19-årige Anders Eriksson som tidigare under säsongen fick chansen mot Spårvägen och tog då en meriterad seger mot egyptiern Elsayed Lashin.

– Det är en tuff period med mycket matcher och det är inte optimalt. Men det är saker som inte går att påverka, säger tränaren Peter Blomquist.

Vad innebär Brodds bortavaro?

– Det är att de andra spelarna måste ta ett större ansvar för att försöka få till maxprestationer helt enkelt. Sen får vi se hur långt det räcker. Det finns inget mycket annat att fundera på.

På torsdag tar Suif emot Halmstad i en toppmatch hemma i idrottshallen.

– De har spelat många oavgjorda matcher och haft lite problem att få till det samtidigt. De är favoriter mot oss, men gör vi en riktigt bra match ska vi absolut ta en poäng även om Viktor är borta, säger Blomquist.

LÄS MER: Snöpligt slut för Suif i högdramatisk match

LÄS MER: Tabellen pingisligan

Mer läsning

Annons