Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bordshockey lockar till Delsbo

Den största GP-turneringen på ett decennium kommer att locka entusiaster från Piteå i norr till Köpenhamn i söder.

Bakom arrangemanget står Caroline Eriksson från Delsbo. Hon är själv på toppnivå inom bordshockeyn och har bland annat vunnit två SM-guld.

– Jag tyckte det var så kul att få göra det i Delsbo och sätta orten på kartan. Jag vill också visa för folk vad jag håller på med. Kanske kan de också locka någon ny spelare till sporten, funderar hon.

En fördel med sporten är enligt Caroline Eriksson att deltagarna kommer nära varandra. Det finns många tillfällen till småprat under turneringarna och landets runt 100 aktiva har bra kontakt sins emellan.

52 personer har anmält sig till turneringen i Delsbo. Den rankas som en Grand Prix-turnering och ger poäng till den som siktar på ett VM-kval, ett VM som arrangeras i norska Stavanger i början av juni nästa år. Alla som deltar kommer också med på Sverigerankingen. Där får man räkna sina fyra bästa placeringar.

– Svenska mästaren i herrklassen, Peter Östlund från Umeå, kommer att delta, berättar Caroline Eriksson.

Arrangemanget ska pågå från tio på lördagsförmiddagen till en bit in på natten, då den avslutas med en bankett.

Caroline Eriksson berättar att hon började med bordshockey genom en bekant när hon bodde i Stockholm. Hon hängde med till en turnering och det visade sig snabbt att hon hade fallenhet. Men det krävs också träning.

– Bara man tränar på rätt sätt. Man måste öva passningsspel och att släppa målvakten i anfallsspelet. Man blir svettig, lovar hon.

Matcherna är snabba och pågår i fem minuter. När turneringen kommit till play-off får de inte längre sluta oavgjort och då är det sudden death som gäller.

Turneringen är den första för säsongen.

– Det är blandade åldrar. Den yngsta är född -99 och den äldsta är 55 år, summerar Caroline Eriksson.