Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Borde vara gratis med fotboll

Jag tycker att det borde vara gratis med fotboll för alla i samhället, för det är jätteroligt och man får många fina och roliga kompisar som bryr sig om dig, skriver ”Fotbollsintresserade tjejen”.

Dessutom kommer du in i laget på ett fint och omhändertagande sätt.

För det första: Om fotboll skulle vara gratis för alla åldrar så skulle säkert flera tusen flickor och pojkar börja.

För det andra är det mycket bättre för barn och ungdom att röra på sig jämfört med att sitta inne vid till exempel dator eller Ipad. Det kan ge nackproblem och sämre hälsa. Äter de dessutom onyttiga saker som godis, chips och andra feta saker är det ännu sämre.

För det tredje så skulle alla sluta sitta vid sin dator/Ipad om fotboll var gratis. En fotbollsspelare behöver: fotbollskor, vattenflaska, träningskläder och benskydd. Så min åsikt om detta är att det borde vara gratis så fler skulle ha råd att börja. För i Sverige är det dyrt med utrustning och medlemsavgifter, det kostar runt 800 kronor med allt. Det är inte så många som har så mycket pengar. Det gör att många inte kan få chansen att vara med fast de har intresse för fotboll och skulle vilja prova på det.

Är ni med på att ändra på detta så kommer fler barn och ungdomar bli mer hälsosamma, ha roligt och träffa många nya kompisar. Samarbete är också en del av sporten.

Fotbollsintresserade tjejen

Har du något att säga?

Skriv en insändare

Skriv artikel