Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bonus borta för BIS

Det blev krig hela vägen borta mot Strömsbro. Och Bollnäs stod upp starkt – igen.

Ett kämpastarkt Bollnäs kunde reda ut massor av utvisningar – och åka hem med två sköna poäng efter seger på straffar.

– Grabbarna visar en jäkla moral, det här var en tuff fajt även om domaren blåste sönder den för båda lagen, säger coach Danne Nordin, sedan han pustat ut efter holmgången i Strömsbro.

I den tajta kvalserien är det viktigt att inte förlora matcher för att ha en chans att nå nästa kvalsteg.

Och BIS fixade den uppgiften, lite mot oddsen som matchen kom att utveckla sig.

– Totalt fick vi spela 22 minuter i box play, och klarade det väldigt bra även om Strömsbro gjorde samtliga sina mål i power play. Men vi redde ut flera perioder med spel tre mot fem, och det var starkt, säger coach Nordin.

I en jämn första period startade Bollnäs med ett starkt bortaspel, och kunde också gå till första paus i ledning med 2–1.

– Andra perioden var också jämn och tuff, men lite hafsigare och präglad en hel del av utvisningar.

Bollnäs tog ledningen med 4–3 i den tredje perioden, och var ytterst nära att bärga segern. Men strax innan slutsignal kunde hemmalaget forcera in en kvittering.

Efter mållös förlängning fixade Bollnäs en nog så viktig bonuspoäng på straffar – den avgörande satte såklart hete Erik Engström, som därmed stod för fyra av målen för kvällen.

– Härligt med Engström i en sådan målform, och i buren spikade Viktor Ivarsson igen. Jag är helt nöjd med det här, och nu ska vi ge topplaget Sandviken en rejäl fajt på tisdag, lovar coach Danne Nordin – som jagar vidare mot det hägrande mål som heter division 2.