Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bönevecka som fördjupar kyrkornas samarbete

På lördag eftermiddag bjuder Hudiksvalls kristna råd in till bibelstudium i Baptistkyrkan.

Anders Sjöberg, präst och författare leder samtalet som han valt att kalla Ett fönster mot himlen – vandring i Johannesevangeliet.

Bibelstudien är en del i den ekumeniska böneveckan, eller böneveckan för kristen enhet, som firas samtidigt i 75 länder världen över under perioden 18–25 januari. Bibelns dag firas den 19 januari i samma vecka.

Under böneveckan är tanken att huvudgudstjänsten firas ekumeniskt tillsammans med lokala församlingar från olika kyrkor och samfund.

– Vi försöker anordna lite ekumeniska arrangemang tillsammans under böneveckan. Kyrkorna har olika sätt att uttrycka sin tro, men vi tror på samme herre och frälsare. Vi har samma tro i grunden och det är samma bibel som vi läser. Det är ett sätt att fördjupa samarbetet mellan kyrkorna, säger Anna-Karin Holmberg, pastor i missionsförsamlingen i Hudiksvall.

Denna bönevecka har Hudiksvalls kristna råd alltså bjudit in Ander Sjöberg.

– Anledningen till att vi ville att Anders Sjöberg skulle komma, är att de flesta i Hudiksvalls kristna råd känner till honom. Han är en man som har mycket bra att komma med, och vi ville ha en bibelfördjupning. Han har det djupet och kan presentera det för präster och pastorer i våra kyrkor, församlingsmedlemmar och alla som är intresserade, säger Anna-Karin Holmberg.

Anders Sjöberg var under 1990-talet högskolelektor i Nya testamentets exegetik vid Johannelunds teologiska högskola. De senaste åren har han arbetar som missionsföreståndare/generalsekreterare för EFS. Han har även skrivit ett flertal böcker.

För tillfället jobbar han på konsultbasis, och skriver samtidigt på ett par böcker.

Han är bra och rolig att lyssna på. Och så är han välkänd och omtyckt, säger Anna-Karin Holmberg.