Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

"Böna" lägger trycket på Gais

Ljusdal får Gais med sig från elitserien i sin kvalgrupp.

Ett lag man föll mot på Heden med pinsamma 0–10.

– Men vi slog ju Gais hemma å andra sidan, säger Ljusdalstränaren Björn "Böna" Eriksson.

Annons

Ljusdal avslutade elitserien med att förlora mot Sirius med 4–6 i jumbomötet. LBK slutar därmed sist i serien med 10 inspelade poäng på 26 matcher. Gais besegrade Bollnäs med 4–3 på Heden i sista elitseriematchen.

Gais slutar därmed elva – och gör Ljusdal sällskap i den ena kvalgruppen av två till elitserien.

När Ljusdal mötte Gais senast blev det förnedring på Heden. Göteborgarna vann med 10–0.

– Jag vet inte vad som hände då, säger Björn "Böna" Eriksson, som klev in som tränare i laget tillsammans med Patrik Larsson efter matchen mot Edsbyn i den efterföljande omgången.

– Men vi har ju en seger mot Gais den här säsongen också, säger "Böna", och syftar på 3–2-matchen i höstas på IP.

"Böna" lägger gärna trycket på Gais inför kvalet som börjar om två veckor.

– Det är väl inget snack om att dom är favoriter i gruppen, säger han – och vill gärna passa på och vända på resonemanget. För hade Ljusdal slagit Sirius sista matchen så hade man i stället fått Kalix på sin sida.

– Kalix har vi ju däremot inte vunnit mot den här säsongen, säger Ljusdalstränaren.

Nu väntar förberedelser för Ljusdal under två veckor, medan de två allsvenska serierna ska spelas färdiga. "Böna" Eriksson säger sig inte föredra något motstånd före något annat därifrån.

– Nej, det kan jag inte säga. Men vi kommer ha folk på plats för att titta på lagen. Vi (han och kollegan Patrik Larsson) kommer väl även att försöka åka och titta på någon match om det passar.

Hur ska ni förbereda laget?

– Nu gäller det att nollställa skallarna och för att sedan få ut max av alla spelare. Vi ska träna hårt och rätt.

Någon speciell detalj som ni måste finslipa extra?

– Tittar man på i dag (matchen mot Sirius) så har vi många hörnor men sätter ingen. I kvalet kommer vi behöva sätta en-två per match. Så det är väl en grej.

För topplagen i den södra allsvenskan återstår tre matcher. Gripen leder där på 33 poäng, två före tvåan Nässjö och trean Motala.

I norra, där det återstår två matcher för topptrion, är det redan klart att Tillberga vinner serien. Där slåss nu Tellus och Katrineholm, som möts på lördag, om andraplatsen.

Elitseriekvalet kommer att lottas i sin helhet efter den sista omgången som spelas lördag 22 februari.