Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnästravet vinnare, Hagmyren tappar

Hagmyren förlorar en tävlingsdag medan Bollnäs vinner två dagar nästa år.
Det står klart efter att STC och ATG i går offentliggjort tävlingsprogrammet för 2010.
– I den konkurrenssituation som finns är vi nöjda med beslutet, säger Hälsingetravets sportchef Mats Sahlén.
Det återstår i år fem tävlingsdagar på Hälsinglands travbanor (två på Hagmyren och tre i Bollnäs), men redan nu är programmet för 2010 spikat.

Annons

Stor vinnare av hälsingebanorna är utan tvekan Bollnästravet som nästa år tävlar vid inte mindre än 24 tillfällen att jämföra med 22 under 2009.

Liten förlorare blir istället Hagmyren som under 2010 arrangerar trav vid 18 tillfällen, en tävlingsdag mindre än under det pågående året.

– Totalt sett är det glädjande siffror då vi som ”Hälsingetrav” får ytterligare en tävlingsdag nästa år, säger banornas gemensamma sportchef Mats Sahlén.

ATG och STC har när de fördelat tävlingsdagar mellan landets 32 banor tagit stor hänsyn till hur många som är aktiva vid respektive bana samt hur framgångsrika dessa två- och fyrbenta aktörer varit under året.

En nyhet nästa år är att det mellan den 30 juli och 1 augusti blir trav tre dagar i rad i Hälsingland. Hagmyren är först ut under fredagen med lunchtrav, Bollnäs kör V75 på lördag och sedan återvänder travcirkusen till Hudiksvall på söndagen då det arrangeras V65-tävlingar.

Mer läsning

Annons