Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnästravet ökar mest i hela landet

/
  • 22 fler lopp blir det under 2013 på Bollnästravet. Den största ökningen av samtliga banor i landet.

Bollnästravet är den stora vinnaren 2013.

Banan får 22 fler lopp, jämfört med 2012.

Det är den största ökningen av landets samtliga banor och betyder att det kommer att köras 278 lopp under 29 tävlingsdagar 2013.

Annons

– Det här känns jättebra. Det är det här vi har jobbat stenhårt för under många år och det här är någonting som Bollnäsborna absolut är värda. Nu har vi nått ett delmål och fått vår belöning. Men vi är inte nöjda med det utan vi kommer att jobba lika hårt framöver för att utveckla Gävleborgs travbanor, säger Johan Lindberg Gävleborgbanornas sportchef.

Bollnästravet har tidigare haft uppförsbacke under några år. Men de senaste åren har det vänt.

– Det är många travbanor som bromsar nu. Men det tror jag är helt fel taktik. Gävleborgs travbanor, Gävle, Bollnäs och Hagmyren, fortsätter att utvecklas och det beror på att vi vågar gasa istället för att bromsa. Bollnäs är den bana i Sverige som utvecklats mest under de senaste 10–12 åren. Bakom det ligger ett hårt jobb från styrelse, personal och aktiva. Alla har insett vikten av samarbete och vi har gjort det tidigare än många andra banor och det är grunden för vår utveckling.

Samarbetet inom Trav Gävleborg har också lyft fram positionerna för länets banor.

– Tre banor är ju starkare än en. Vi har en utvecklingstakt som gör att vi blir att räkna med i ännu större utsträckning i trav-Sverige. Det har att göra med hur många aktiva hästar vi har inom regionen. Det är det som styr och gör att vi får fler tävlingar till vår region.

Mer läsning

Annons