Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnästränarna dominerade

/
  • En gäst som imponerade var 4-årige Net i Långa Loppet. Micael Melander körde till spets och drog i ett jämnt tempo och segern i V4-avslutningen blev överlägsen.

Tvåårige Pam Frontline gjorde tävlingsdebut i går på Hagmyren.
Det slutade på bästa sätt för Tomas Petterssons häst som avgjorde på upploppet.
– Det var bra gjort av henne, sa Bollnästränaren.

Annons

Tvååriga hästar hör inte till vanligheterna på de svenska travbanorna, men under hösten körs några lopp för den ålderskategorin runt om i landet. På Hagmyren i går lockade en segercheck på 30 000 kronor för de åtta startande hästarna, vilket var den högsta prissumman under hela tävlingsdagen.

Tomas Pettersson serverade sin Pam Frontline ett vilsamt lopp och sparade på krutet till upploppet nalkades. När Bollnäshästen fick anfallsorder av sin tränare svarade det tvååriga stoet på bästa vis och avgjorde kort före mål med krafter sparade.

– Det var bra gjort att koppla greppet med tanke på hennes orutin. Det hör inte till vanligheterna att de förstår det själva när de är så unga, sa Pettersson som lugnt kunde sitta med körspöet bakåtvänt över upploppet.

En annan Bollnäshäst som imponerade under gårdagen var Esbjörn Glantzs Torlandia som kördes till seger av Bo Landgren. Han attackerade från tredje par utvändigt på den sista bortre långsidan och var nära att överrumpla ledande Alfred E., men blev kvar utvändigt om favoriten till upploppet nåddes. Då kopplade Torlandia greppet direkt och kunde gå undan till lika enkel som välförtjänt seger.

Bollnästränarna nöjde sig inte med två segrar under gårdagen utan Rune Sörensen anslöt också till sällskapet efter att hans Tareld på bästa vis vunnit sin tävlingsdebut i monté för Anna-Lena Forsberg.

Maria Lindell var den enda tränaren under gården som lyckades fixa en hemmaseger sedan hennes Peasant Princess vunnit från utvändigt om ledaren tillsammans med Kaj Jonsson i vagnen.

Mer läsning

Annons