Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnästränare vittnar för Svanstedt

/

På onsdag inleds rättegången mot Åke Svanstedt i Lidköpings tingsrätt.

Två av vittnena som Sveriges mest framgångsrika tränare kallat är från Bollnäs – Tomas Pettersson och Bengt Holmqvist.

Annons

För nästan exakt ett år sedan granskade TV4:s Kalla Fakta travsporten i allmänhet och Åke Svanstedt i synnerhet. Programmet fokuserade på de rykten som florerat i många år kring att Axevallatränaren systematiskt tränat sina hästar med så kallade grisfösare som ger hästarna elchocker. Flera vittnen trädde fram och det var startskottet till den rättegång som alltså tar sin början i Lidköpings tingsrätt på onsdag.

Rättegången väntas pågå i fem dagar och på måndag åker Bollnästränaren Tomas Pettersson och uppfödaren Bengt Holmqvist till Lidköping eftersom båda är kallade som vittnen åberopade av Åke Svanstedt.

– Jag har totalt fått in kanske tre-fyra hästar i mitt stall som tidigare tränats av Svanstedt, säger Pettersson om vad som ligger till grund för att han är kallad till den rättegång som kommer att få stor massmedial uppmärksamhet runt om i landet.

Bengt Holmqvist, stor hästägare hos Pettersson, är också kallad till rättegången då han är uppfödare till Mysig och Impala Frontline – två av hästarna som av flera vittnen sägs ha fått elchocker på Svanstedts gård.

– Både Åke Svanstedt och Leif Silbersky har ringt och bett mig komma som vittne för att berätta att hästarna mådde bra när de kom tillbaka till mig efter att ha varit i Åkes träning. Det är fyra år sedan nu, men båda hästarna var i bra skick när de kom tillbaka och båda har fått fina och lugna avkommor, säger Holmqvist.

 

Mer läsning

Annons