Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnästalanger sliter för att nå sina drömmar: "Det vore kul att komma till allsvenskan eller SHL"

Hjalmar Halvarsson ska snart börja sitt sista år på hockeygymnasiet i Mora – Melwin Nilsson gör sig redo för sitt första år.
Två målmedvetna talanger från Bollnäs som vet vad som krävs för att lyckas som hockeyspelare.

Hjalmar har fyllt 18 år och ska nästa säsong försöka slå sig in i Moras J20-lag som spelar i superelit. För Melwin så väntar en utmaning i att ta plats i klubbens J18 Elit-lag.

– Det gäller att försöka få bort alla stressmoment, det är mycket träningar och mycket i

skolan och sen ska man klara allt annat som att laga mat och städa. Det gäller att vara fokuserad varje dag, säger Hjalmar Halvarsson.

Ett råd som skulle kunna betyda mycket för Melwin, som om tre veckor går ut niondeklass. Men det gör han i Mora eftersom han tog steget över redan i höstas för att spela med klubbens U16-lag. Samma väg som supertalangen Albin Eriksson gjorde, fast han hamnadei Skellefteå.

– Det var ett stort steg att flytta, men då har jag med mig det nu när jag börjar ettan, säger Melwvin Nilsson.

Och det är en tuff period i livet som börjar, även om den handlar om något som båda brinner för.

– Under säsong är det träning varje dag, tre dagar tränar vi på skoltid vilket är sex pass och sedan tränar vi varje kväll med laget, säger Hjalmar Halvarsson.