Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnässkidan avgörs i helgen – trots det dåliga vädret

Det osäkra väderläget har gjort att Bollnässkidan fått skjutas upp en gång.
Men i helgen är det dags då man tack vare några kyliga dagar lyckats producera tillräckligt med snö vid Bolleberget.

Annons

Lite nya sträckningar kommer det eventuellt att bli, men tävlingen kommer att genomföras. På grund av att det länge varit osäkert hur det skulle bli så har även anmälan till tävlingen flyttas fram.

Arrangören Rehns BK har som ett steg i att utveckla fler "ben" att stå på fått i gång skidåkningen i Bollnäs med bland annat ett seedningslopp till Vasaloppet.

Bollnässkidan är också ett steg för att locka fler att börja tävla.

– Vi hoppas på bra uppslutning och många som anmäler sig till tävlingarna, de kommer bli två bra dagar i Bollnäs. Vi gör detta jobb för att återväxten med barn och ungdomar skall få tävla på närma håll. Vi märker redan nu att många klubbar uppskattar det arbete vi gör för skidsporten i Hälsingland, säger Pär L Olofsson, ordförande i Rehns BK i ett pressmeddelande. 

Bollnässkidan är över två dagar med jaktstart, och eftersom banan är relativt kort så blir det en tävling där publiken kan följa åkarna nästan hela tiden.