Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäspunk på Söder

Bollnäsbandet Doka fyllde en hel publokal i Stockholm med publik under lördagskvällen. Nog för att många Bollnäsbor brukas mötas på Söder, men sällan har så många setts på ett och samma ställe.

Efter att tre band blåst av sina låtar och fyllt lokalen på Broder Tuck med värme och musik var det dags för Doka att äntra scenen. Ett hav av Bollnäsbor samlades framför scenen och flera nyfikna ansikten tittade på Doka som spelar punk ´n´ roll och influeras av band som Social Distrorition, Rancid och gamla Misfit.

Tidigare spelade Doka skräpig punk men under de senaste åren har de utvecklats och hitta varandra, vilket gett tydliga spår. Flera av de egenskrivna låtarna fastnar direkt och de märks att de lägger tid i repan.

– Vi är det enda Bollnäsbandet som faktiskt står och nöter i repan, säger sångaren Andree Lundh.

Susanne Unger som är Bollnäsbo, men numera boende i Västerås, lyckades av en slump vara här när Doka besökte huvudstaden.

– Jag vet vilka alla i bandet är men har inte hört dem tidigare. Det känns lite som att vara på Tranan fast det är i Stockholm, säger hon och skrattar.

Och visst finns det likheter med Tranan även om lokalen i Stockholm är mycket mer skymmande och svettig.

De som åkte ner med bandet fick chans att hänga med medlemmarna både före och efter spelningen.

– Hade vi inte spelat själva hade vi gärna hängt med ett band som skulle spela i Stockholm, säger Andree Lundh som tyckte det var kul att göra något annat.

På frågan om det är rädslan för tomma golv framför scen som gjorde att de tagit med sig fansen så skrattar de bara.

– Vi har spelat för tomma golv och folk som virkat så vi är inte rädda för det. Vi tycker bara det är roligt om publiken får hänga med och supa med oss på bussen, säger gitarristen Mats Nordström.

Doka säger också att det är viktigare för dem att göra det de gillar och inte något som ska passa publiken. Men om de blir kända är det en bra bonus.

– Det finns en större publik i storstäderna och här finns fler tatuerade killar med den stilen som gillar rock ´n´roll, säger Mats Nordström.

Låtarna som kändes igen av många i publiken och några helt nya var bland annat Lucky 13, My own way, It goes around, Lie Lie Lie, Generation och Charades. Den som lyfte taket högst var dock Johnny Cashlåten I got stripes som även avslutade den långa men riktigt, riktigt roliga kvällen.

Klubben Dislocated var nöjda och sa att Doka lockat mest folk och att de var de bästa på länge. Därför dröjer det nog inte länge innan vi ser en repris på detta.