Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäsmissionär hade änglavakt

David Duveskog från Bollnäs var med om en trafikolycka i afrikanska Rwanda. I hög fart körde bilen av vägen och voltade. Passagerarna saknade bilbälten men alla klarade sig mirakulöst utan större skador.

Olyckan inträffade i tisdags förmiddag när missionären David Duveskog och vännerna John Bulambo och John Mutamba skulle resa från Kigali till Kongo. Genom mejlkontakt till familjen i Bollnäs har David Duveskog meddelat att bilen passerat Goma och i en nedförsbacke blev farten närmare 100 kilometer i timmen. I en kraftig kurva misstog sig chauffören och bilen kom utanför kanten och fick ett kast. Bilen, en landrover, gick rakt över på andra sidan vägen och ut i terrängen och hamnade på sidan. Bara någon meter längre fram stod en stor sten som de undkom.

Chauffören svimmade av någon minut, men efter en stund kunde alla tre ta sig ut ur bilen, lite omskakade och med några sårskador.

Efter några timmar kom polisen för att göra en rapport. Den kvaddade bilen som saknade både vindruta och sidorutor kördes cirka en mil till Goma. Sällskapet fick en ny bil och kunde sedan ta sig till Kongo. Där ska nu David Duveskog fortsätta sitt missionsuppdrag med att bland annat besöka flyktingläger, för den kristna hjälporganisationen Trosgnistans mission.