Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Bollnäsföretag prisades på Gävle slott: "Visar att det är möjligt att utvecklas och lyckas"

Under torsdagen delades priserna "årets nybyggare" och "årets pionjär" ut på Gävle slott, till två framgångsrika företagare med utländsk bakgrund.

Annons

Under torsdagen hölls en prisceremoni för "¨årets nybyggare" och "årets pionjär" på Gävle slott, där Gävleborgs landshövding Per Bill delade ut priserna.

Priserna delas ut till framgångsrika svenska företagare med utländsk bakgrund "som genom sitt arbete är goda exempel på att det går att vara framgångsrik företagare i ett nytt hemland".

Priset till årets nybyggare gick till Fadil Algeida med företaget Tristar Bilverkstad och tvätt i Bollnäs.

Fadil Algieda kom till Sverige och Bollnäs 2012. Redan tre år senare hade han startat sitt företag. Företaget är fortfarande nytt men omsättningen har stadigt ökat och nu har han råd att anställa en till mekaniker.

Årets pionjär blev Tahir Cicek med företaget Global Pac Sverige AB i Gävle, som tidigare tillverkade livsmedelsförpackningar, för att sedan satsa på att vara återförsäljare.

På några år omsatte företaget 10 miljoner kronor.

– Båda de här företagarna har lyckats på grund av sin ambition, sitt driv och sitt entreprenörskap och de visar att det är möjligt att utvecklas och lyckas i det svenska näringslivet, säger Lena Illic Mattsson, tillfällig rådgivningschef på Almi Gävle Dala, i ett pressmeddelande.

Biljana Muzdalo, rådgivare och Lena Ilic Mattsson, Tf. Rådgivningschef, båda Almi Gävle Dala, Fadil Algeida, Årets Nybyggare, Per Bill, Landshövding, Tahir Cicek, Årets Pionjär Rickard Tandberg och Bo König från SEB

Motiveringen till priset för årets nybyggare lyder:

"Årets Nybyggare i kategori Nystart har med sitt personliga engagemang på kort tid startat och utvecklat sitt företag.

Han har lyckats slå sig in i en bransch med stor konkurrens. Hans korta vistelse i Sverige och hans knackiga svenska har inte varit något hinder för att lyckas i det svenska samhället.

Hans branschkunskaper, målinriktat arbete och stor dos ödmjukhet har varit ledande på vägen till framgång. Han är en inspirerande förebild för alla utlandsfödda entreprenörer i orten och framför allt en förebild för sina tre barn."

– Mångfald är en affärsmöjlighet, så om man missar den så kommer man att missa affärer. De här företagen är viktiga för vår region och vi vill rikta ett stort tack till dem, säger Lena Ilic Mattsson.

De båda vinnarna får ett stipendium på 10 000 kronor från Almi och SEB.

Annons