Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäsföretag försatt i konkurs

Bollnäs-företaget Fredrikssons Grävmaskiner AB i Lottefors har försatts i konkurs. Ett 50-tal anställda berörs av konkursen, som sker efter ägarnas egen begäran.

- Driften fortsätter tills vidare, säger konkursförvaltaren, advokat Anders Nilsson.

Fredrikssons Grävmaskiner har haft sitt formella säte i Stockholm och handläggningen av konkursen sker i Stockholms tingsrätt.

De anställda i entreprenadföretaget finns på flera håll i landet.

- Under konkurstiden får de lön via den statliga lönegarantin. Men förhoppningen är naturligtvis att hitta lösningar som gör en fortsatt verksamhet möjlig när konkursen är avslutad, säger Anders Nilsson.

Fredrikssons har arbetat både med uthyrning av entreprenadmaskiner och av personal. Det har skett vid bland annat byggande av eldistributionsnät i Sverige och Norge.

- Bolaget har försökt att hitta lösningar för att kunna rekonstruera företaget utan konkurs, men kostnaderna har fortsatt att vara större än intäkterna, konstaterar Anders Nilsson.

Konkursförvaltaren går nu igenom alla tillgångar och skulder.

- Det tar tid eftersom det på tillgångssidan även finns maskiner på både avbetalning och leasing. Läget är inte lätt att överblicka omedelbart.

I första hand handlar det, enligt Anders Nilsson, om att försöka hitta en lösning som gör fortsatt drift möjlig.

Men det kan också bli en avveckling.

- Det är för tidigt att säga. Men går det inte att hitta en lösning där driften fortsätter i någon form så får vi försöka sälja konkursboets tillgångar på annat sätt, säger Anders Nilsson.

I mars förra året blev det Ljusdals-baserade företaget Hälsinge Personalentreprenad AB huvudägare till Fredrikssons i Lottefors.