Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäsförare med i guldkampen i rallycross-SM: "Min bästa körning hittills”

Mattias Ohlsson knep en andraplats i finalen för 2400cc-klassen när rallycross-SM fortsatte i Strängnäs.
Och nu är Bollnässonen på allvar med i kampen om guldmedaljen.

Annons

Årets tredje SM-deltävling avgjordes på Strängnäs Motorstadion. Efter två körda race toppades tabellen av Rasmus Olsson, Karlskrona, på 50 poäng, fyra före Rikard Gustavsson, Fjärås. MattiasOhlsson höll tredjeplatsen med 37 pinnar.

Den första omgången i kvalet vanns av västmanlänningen Niclas Härdevik-Norström. Philip Gehrman, Kopparberg, skuggade som tvåa, medan Mattias var trea.

Härdevik-Norström var därefter den vassaste även i omgång 2, knappa sekunden före Mattias Ohlsson.

När den sistnämnde stod på startlinjen i det tredje åket öppnade sig plötsligt himlens portar till ett veritabelt skyfall. Heatet blev en parodi när bilarna på sina omönstrade slicksdäck for omkring på banan som en smörklick i het stekpanna. Tiderna försämrades med hela två minuter jämfört med de båda tidigare gångerna…

Trots allt tog sig Mattias till semifinal, där han efter en säker åkning vann sitt heat. Rikard Gustavsson och värmlänningen Michael Olander gjorde hälsingen sällskap till finalen.

I den andra semin segrade Philip Gehrman överlägset, före Emil Nordefjäll, Fjärås, samt Rasmus Carlsson, Nyköping.

Gehrman drog sedan det längsta strået i finalen. Mattias Ohlsson knep här andra plats, medan Olander slutade trea.

– Min bästa körning hittills i karriären här i Strängnäs. Tidigare år har det varit lite grann av stolpe-ut, men nu kändes det som omvänt förhållande. Jag är riktigt nöjd, förklarade Mattias efter målgången.

Och nu är det rejält spännande i SM-sammandraget. Ny ledare i 2400-klassen är Philip Gehrman på 65 poäng. Mattias Ohlsson delar andra plats med Rikard Gustavsson, båda med 62 pinnar i protokollet. Rasmus Olsson – som fick nöja sig med en femteplats i sin semifinal i Strängnäs – dalade tillfjärde plats, men är fortfarande med i ”matchen” med sin 60 poäng.

Mattias Ohlsson tog guld 2013 samt silver 2014 och ifjol. Dags för en ny titel i år?

– Vi får se. Jag trivs bra i såväl Kalix som Västerås, som återstår att köra, så det får bli en målsättning. Men självklart är SM fortfarande en helt öppen affär, avslutar han.