Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäsföräldrar anmäler Hudiksvalls sjukhus – missade båda barnens hjärtfel

Ett föräldrapar från Bollnäs anmäler Hudiksvalls sjukhus till Inspektionen för vård och omsorg (IVO) efter att deras två barns hjärtfel ska ha missats.
Det ena barnet dog några månader efter födseln.

Läs även: Skickades hem med diarrémedicin – hade cancer

Det var under sommaren som paret födde sitt andra barn. Kort efter förlossningen upptäckte föräldrarna att barnet uppträdde segt och inte tog bröstet, och larmade därför läkare.

Då hittades ett kraftigt blåsljud på hjärtat. Barnet fick sedan flygas akut till ett sjukhus i Göteborg för operation och där konstaterades det att barnet hade ett medfött hjärtfel (HLHS).

Två operationer genomfördes i Göteborg, men barnet gick bort.

I Göteborg upptäcktes det även att även parets två år gamla barn hade ett mindre allvarligt medfött hjärtfel, trots att flera ultraljudsundersökningar genomförts i Hudiksvall.

"Hur kan man missa två uppenbara, varav ett är väldigt stort och allvarligt, hjärtfel", skriver pappan i anmälan till IVO.

Läs även: Kritik mot fembarnsmammas död

Läs även: Hyrläkare trodde att cancer var kräksjuka – uppmanade patienten att svettas ut sjukdomen

Följ nyhetsflödet och få pushnotiser om viktiga händelser från ditt närområde. Ladda ner vår nya app här, till Iphone eller till Android!

Iphone: App Store

Android: Play Butik