Annons
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäsdamerna vände och vann

Bollnäs var illa ute mot nästjumbon Enånger/Iggesund.
Men med tre mål snabba i andra halvlek kunde hemmalaget vända – och vinna med 3–1.
Bäst framåt var 16-åriga jättetalangen Åsa Magnusson.

Annons

–De senaste veckorna har det lossnat rejält för Åsa, sade BGIF-tränaren Sören Forsberg om sin kvicka och tekniska forward.

– Jo, v ihade stora problem med henne, det blev oroligt i defensiven, sade Joel Nordkvist, tränare i Enånger, som var hoppfull efter en stark första halvlek.

– Där var vi lite hetare än Bollnäs, det blev ju mer kamp än bra spel.

Mimmi Nilsson gav gästerna ledningen i trasslet efter en hörna, och Enånger höll ställningen ända till den 66:e minuten på Sävstaås.

Men där var det slut på det roliga för nästjumbon.

Med tre snabba mål på tretton minuter vände Bollnäs på steken. Gabrielle Galvsby visade vägen när hon satte ett friläge, Åsa Magnusson gjorde 2–1 fint framspelad av Mikaela Rödin. Och bara minuter senare bjöd Magnusson tillbaka med ett läckert ryck och perfekt inlägg som gav Rödin läge att göra 3–1.

Med två bortamatcher kvar har Bollnäs därmed säkrat nytt kontrakt, medan Enånger får kämpa vidare med att hålla Stugsund bakom sig.