Annons
Vidare till helahalsingland.se
Vi använder cookies för att förbättra funktionaliteten på våra sajter, för att kunna rikta relevant innehåll och annonser till dig samt för att säkerställa att tjänsterna fungerar som de ska. ⇒ Läs mer om cookies

Bollnäsband gör superspelning i USA

Lucy Seven exporteras till USA. Ja, i alla fall ska gänget delta i branschens största musikmässa i New York.

Lucy Seven har blivit utvalt som ett av några få svenska band att delta i musikmässan New Music Seminar i New York i juni.

– Spännande att få spela för den publiken, säger Richard Harrysson och Robin Färlén, häften av de fyra vännerna i Lucy Seven.

Gruppen spelas redan i dag flitigt utomlands. Ska de bli Sveriges nya stora musikexport?

– Tja, vi har märkt att de verkar gilla vårt sound i USA. Och även i Tyskland går det bra för oss, säger Richard Harrysson.

Nu ska de spela och uppträda - och inte för vilken partypublik som helst:

– Här samlas alla viktiga musikköpare, producenter, arrangörer, även de som jobbar med filmmusik. Så det blir spännande.

Förutom spelning på scen blir det mycket mingel och prat.

– Vi har gjort många härliga spelningar i olika länder men det här blir nog en viktig spelning. Jag tror folk minns oss för att vi är ganska spektakulära på scenen, säger Richard Harrysson.

Man vet aldrig vad som händer vid lite mingel i New York:

Svenska State of Grace från Sala deltog i mässan häromåret och fick sådana kontakter att deras musik nu spelas återkommande i en Coca Cola-reklam.

– Tja, det sägs ju vara världens största musikmässa, säger Harrysson och Färlén.

Dessa två och Röd-Danne Persson och Jonas Söderlind är Lucy Seven sedan flera år.

Harrysson/Färlén skriver musiken. Både tillsammans och var för sig:

– Ibland är vi helt överens och ibland inte riktigt. Men det blir bra i slutänden, säger de vid en fika på Krokanen i Bollnäs.

De är glada över viss sponsring av Bollnäs kommun.

– Resa och uppehälle och dessutom deltagaravgift betalas av den som är med, alltså oss. Det blir en hel del pengar men vi får viss sponsring av kommunen. I utbyte ska vi bland annat bjuda på något musikseminarium, säger Richard Harrysson.

Lucy Seven var nyligen i Tyskland. De spelade först på en liten scen men tycktes om och blev inbjuden till festivalens stora scen. 5 000 tyskar i publiken lyfter även rutinerade hårdrocksrävar till nya höjder.

Närmast i almanackan står en spelning på Nygatan 1 i Bollnäs, den sista april.

Något jag undrat länge: Varför namnet "Lucy Seven"?

Svaret är enkelt - och långsökt:

– Jag och en bandkompis jobbade med rivningsarbete i en skola i Södertälje. Vi bläddrade i en skolkatalog och såg en grymt häftig hårdrocktjej i en klass. Och hon hette Lucy Seven, minns Richard Harrysson.

– DÄR har vi namnet på vårt nya band, sa vi!