Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Wiréns – var ligger det...?

/
  • Vid årsskiftet tog Anette och Anders Wirén över Wiréns handelsträdgård i Hertsjö utanför Bollnäs.

Wiréns i Hertsjö utanför Bollnäs är en relativt okänd handelsträdgård.
- Wiréns känner jag inte till. Var ligger det?
Så kan det låta när man frågar folk.
Trots att stället såg dagens ljus redan 1927.

Annons

Det var makarna John och Signe Wirén som startade handelsträdgården i Hertsjö. De fick många barn och de tre yngsta, Solveig, Eivor och Curt, tog över efter sina föräldrar.

Sedan årsskiftet är det en tredje generation Wirén som driver familjeföretaget. Solveigs son Anders tog då över, tillsammans med sin fru Anette.

Hon är född i Värmland, uppvuxen i Dalsland och kom till Hälsingland för tre år sedan.

Anette uttrycker sin förvåning över att Wiréns inte är mer känt bland allmänheten i Bollnäs med omnejd.

- Jag har stött på flera stycken som inte vet att vi finns, säger hon.

Det tänker Anette ändra på. Hennes entusiasm är det sannerligen inget fel på och sett till den lär varenda kotte snart få klart för sig att Mobackes inte är den enda handelsträdgården i Bollnäs.

Utvändigt är det sig likt vid Wiréns, som det sett ut sedan uppbyggnaden efter branden i slutet av 1980-talet, då allt utom ett växthus blev lågornas rov. En ny uteplats och en större parkering har Anders och Anette ordnat till, men det är främst invändigt de satt sin prägel. Här har man nämligen gjort om så pass att till och med trogna kunder har svårt att känna igen sig.

Den 4 juni bjuder paret Wirén in allmänheten till öppet hus, så att alla som vill själva får se hur det ser ut inne i nya Wiréns. Förutom visning av företaget, där ett 70 och 16 meter stort växthus utgör själva hjärtat, blir det fika, försäljning och ponnyridning.

Mer läsning

Annons