Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Westlings spelar vid bröllopet

/
  • Hugo Westling kommer tillsammans med sonen Thomas Westling och Britt-Marie Jonsson att spela för gästerna på kronprinsessans bröllop.

Bara en detalj har avslöjats om musiken som ska spelas i samband med vigseln mellan kronprinsessan Victoria och Daniel Westling – att två riksspelmän, far och son, kommer att spela innan bröllopet.

- Jädrar va roligt! säger Hugo Westling.

Annons

Det var i SVT:s program "Det kungliga bröllopet" i tisdags som Gustaf Sjökvist i kryptiska ordalag berättade om vilken musik som ska spelas vid bröllopet.

- Vi kommer att ha samlingsmusik i vapenhuset och trappan vid huvudingången till Storkyrkan. Där kommer det finnas spelmän. Två stycken bär efternamnet Westling. Det är faktiskt så att det är släktingar till Daniel. Två stycken, pappa och son som är riksspelmän, sa Gustaf Sjökvist.

Han är uppväxt i Bollnäs och har i egenskap av professor, dirigent och körledare fått uppdraget att tillsammans med brudparet planera musiken till vigseln.

För Hugo Westling i Bollnäs, som är riksspelman och pappa till riksspelmannen Thomas Westling, kom avslöjandet som en överraskning.

- Jag visste inte att det var klart. Men det blir toppenbra!

Någon osäkerhet om att det är fiolspelande Hugo och Thomas Westling som Gustaf Sjökvist talade om finns inte.

Hugo Westling och Daniel Westlings pappa Olle är kusiner.

Hugo Westling spelar till vardags fiol i Westlings spelmän tillsammans med Britt-Marie Jonsson, som spelar dragspel. Även hon kommer att spela vid vigseln och det är hon som har skrivit en av låtarna som de då kommer att framföra, nämligen polskan "Vårisen".

Mer läsning

Annons