Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vindkraftverken ingen stor olägenhet

/

Vindkraftverken upplevs inte som den största olägenheten för de boende i Flästa och Norränge utanför Arbrå. Det framgår av en enkätundersökning, som nu håller på att sammanställas.

Annons

I april skickades en enkätundersökning ut till 270 hushåll inom fem kilometers avstånd från de tre vindkraftverken på Långberget i Flästa, som togs i drift vid årsskiftet. Verken är de första hittills i Bollnäs kommun – och kommunens samhällsbyggnadskontor vill veta hur de boende upplever att kraftverken påverkar deras boendemiljö.

- Vi har fått in 160 svar och det fortsätter att komma fler, säger kommunens planerare Arne Nedstam. Han är mycket nöjd med svarsprocenten på cirka 60 procent, som bedöms som överraskande hög.

Sammanställningen av resultatet pågår och den 31 maj ska resultatet redovisas. Arne Nedstam vill inte föregå redovisningen:

- Men man kan i alla fall konstatera att det inte är vindkraftverken, som är den största olägenheten för de boende i Flästa/Norränge. Buller från vindkraftverk är inte ens på medaljplats, säger han.

Mer läsning

Annons