Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vindkraftverk säljs till Huddinge

Det kommunala fastighetsbolaget Huge i Huddinge köper ett vindkraftverk för 40 miljoner kronor på Svartboklint i Arbrå-trakten. Verket beräknas stå klart hösten 2013.

Annons

I ett pressmeddelande informerar Huge Fastigheter AB i Stockholmskommunen Huddinge om att bolaget köper ett vindkraftverk på Svartboklint i Bollnäs kommun av Samkraft AB (se faktaruta). Driftstarten beräknas till augusti nästa år.

- Genom investeringen tar vi ansvar för att öka andelen förnybar energi och minskar vår klimatpåverkan – samtidigt som vi får lägre elkostnader, säger fastighetsbolagets vd Åsa Hedenborg.

Än så länge är det Ownpower Projects AB, som driver projektet Svartboklint och har bygglov för fyra vindkraftverk där. Men Ownpower för nu långt gångna diskussioner med det regionala energibolaget Samkraft AB, som vill köpa projektet och ta över byggrätten för de fyra verken – och eventuellt ytterligare två i samma område, där byggloven har överklagats och ligger hos regeringen för avgörande.

- Försäljningsavtalet med Huge om ett vindkraftverk är villkorat och förutsätter att vårt köp av byggrätten på Svartboklint genomförs, säger Mikael Johansson som är produktionsansvarig vid Samkraft AB.

Att ett av de planerade verken på Svartboklint säljs till fastighetsbolaget i Huddinge, har ekonomiska orsaker.

- För att få finansiering på projektet klarar vi inte alla fyra själva, säger Mikael Johansson.

Mer läsning

Annons