Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill varna andra äldre

Den äldre kvinna som på måndagseftermiddagen rånades på sin plånbok vill nu varna andra äldre att vara aktsammare när de tar ut pengar på bankomater.

Annons

När tidningen skrev om rånet i onsdagens tidning hade vi inte riktigt korrekt information. Vi skrev att rånet inträffade inne på Krokanen vilket inte stämmer, det var vid Swedbanks uttagsautomat som en 14-årig flicka slet plånboken ur händerna på den 78-åriga kvinnan. Nu vill hon varna andra äldre för hur de agerar när de tar ut pengar.

- När jag höll på att göra ett uttag frågade en kvinna som stod vid automaten intill om hjälp att göra ett kontoutdrag, berättar den rånade kvinnan. Så när jag var klar med mitt eget uttag och stoppat ner pengarna i plånboken blev det aldrig av att jag stoppade ner plånboken i väskan.

Kvinnan berättar vidare att hon med plånboken i handen vände sig mot kvinnan intill för att hjälpa henne. Då sprang plötsligt den unga flickan fram och slet åt sig plånboken ur hennes hand.

- Jag blev väldigt upprörd och försökte springa efter henne, men hade naturligtvis inte en chans, berättar kvinnan.

Flickan sprang från Swedbanks kontor längs Trädgårdsgatan och svängde höger in på Odengatan. Utanför butiken Lyan uppmärksammade två kvinnor i trettioårsåldern den unga flickan som sprang förbi och kvinnan som kom efter och ropade efter hjälp.

De tog upp jakten och utanför Pizzeria Milano på Brogatan hann de i kapp flickan.

- Jag har pratat med dem om händelsen och tackat dem för deras insats, berättar den rånade kvinnan. Jag är otroligt imponerad över att de agerade som de gjorde.

Nu varnar hon andraäldre att de ska vara försiktiga när de tar ut pengar ur en uttagsautomat.

- Den som behöver snabba pengar kan mycket väl stå i närheten och bevaka automaterna, säger hon. Jag var inte tillräckligt aktsam och utan de här kvinnornas rådiga ingripande hade det kunnat sluta illa.

Mer läsning

Annons