Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill utöka Sjörgrå camping

/

På våren 2009 fick Gun "Taxi-Gun" Danielsson i Sjörgrå utanför Bollnäs bygglov för en camping med tolv husvagnsplatser på sin stora tomt vid Ljusnan – efter sex år med överklagningar till högsta instans.
Nu hoppas den nyblivna 81-åringen på en utbyggnad av campingen.

Annons

Så här års syns inte många spår av campingen. Men skyltar ute vid riksväg 83 mellan Lottefors och Arbrå visar vägen. Och på gaveln till Snoddastorpet – där campingen är öppen sommartid – finns den handskrivna skylten som visar att besökarna hittat rätt. Bakom garaget med Gun Danielssons taxibil står också en toalettvagn i väntan på sommaren.

Väntar på sommaren – eller åtminstone på våren i april/maj – gör också Gun Danielsson själv. Hon har nämligen lämnat in en ansökan till kommunen om att få utöka Sjörgrå Camping norrut längs Ljusnan – i skogsbacken mellan älven och landsvägen, som också ligger på hennes mark.

- Tolv platser är inte tillräckligt. Många Bollnäsbor vill stå hela säsongen, men nu måste vi säga ifrån eftersom det inte finns plats, motiverar hon i ansökan.

Så mycket mer vill Gun Danielsson för dagen inte säga om sin nya ansökan. Nu vill hon avvakta hur kommunen ser på saken. I ett brev från samhällsbyggnadskontor har hon fått besked om att handläggningen av ärendet kommer att skjutas upp till våren 2012 – eftersom det är vinter nu och inte kan göras någon bedömning av växt- och djurlivet på platsen förrän då.

Vad den nuvarande miljö- och byggnämnden kommer att säga om en utökning av campingen, återstår att se. Gun Danielsson hoppas på ett positivt besked – och har svårt att se varför det ska vara svårare att få dispens för en camping i Sjörgrå än på Långnäs i centrala Bollnäs.

Mer läsning

Annons