Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vill ge unga ett drogfritt alternativ

/

Mycket är fixat och klart inför gratislägret i Laviken i mitten av juli. Det enda som saknas nu är lite fler ungdomar. Det säger från Lotta Edwardsson från Narkotikafritt Bollnäs som är arrangörer.

Annons

Föreningen Narkotikafritt Bollnäs har pengar som de vill sätta sprätt på. Därför ordnar de ett gratis tredagsläger 14-16 juli med övernattning tisdag och onsdag i Laviken. Det är för unga födda 2004 och tidigare. Alla som vill ska kunna få vara med och vid behov ordnas skjuts till och från lägret.

– Det här handlar om ett drogförebyggande arbete. Vi vill ge ett alternativ och visa de unga att det faktiskt kan vara coolt att göra andra grejer, säger Lotta Edwardsson från Narkotikafritt Bollnäs.

Lägret kommer bland annat innehålla god mat, möjlighet till fiske, bad, lagtävlingar, bågskytte och utflykter. Tanken är att de unga ska kunna umgås och hitta nya vänner på ett roligt sätt utan att det är droger inblandat.

Trots att informationen om lägret skett genom utskick, anslag i trappuppgångar och via social media, finns fortfarande gott om lediga platser.

Själv tror Lotta Edwardsson att en förklaring till det är att unga i dag inte riktigt vet vad ett läger är. Det samma gäller också en del föräldrar.

– När jag var mindre var jag för feg för att åka på läger. Men i tonåren var jag på olika läger och många av mina bästa minnen har jag därifrån, säger Lotta Edwardsson.

På onsdag den här veckan är sista anmälningsdag. Den som är intresserad hittar all information på Narkotika Fritt Bollnäs egen Facebooksida.

Mer läsning

Annons