Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vevlingestrand till salu

Till salu: Vevlingestrands camping.

Pris: 1,9 miljoner.

Efter över 50 år som ägare säljer nu Bollnäs Missionsförsamling fastigheten.

- Vi är för gamla, församlingen orkar inte driva campingen längre. Men kyrkan behåller vi, säger ordförande Roland Åkerlund.

Annons

Det var under 1950-talet som Bollnäs Missionsförsamling köpte fastigheten Vevlinge som omfattar runt 1,5 hektar mark.

Tio år senare började de driva campingverksamhet på den vackert belägna platsen. Under 1980-talet utökade församlingen verksamheten ytterligare och byggde en sommarkyrka.

Men nu orkar de inte längre.

En åldrande församling med allt färre yngre som är beredda att jobba gör att hela alltet är till salu förutom kyrkan som ska styckas av.

För 1,9 miljoner får den nye ägaren ta över receptionsbyggnad, servicebyggnad, förråd, stugor härbren och stora gräsytor för husvagnar och tält.

Församlingens ordförande tycker att det känns lite sorgligt:

- Vi har ju haft Vevlinge i så många år och lagt ner massor av arbete. De senaste fem åren har vi visserligen arrenderat ut campingen men det är mycket att göra trots allt, säger Roland Åkerlund.

Han tycker ändå att församlingen främsta uppgift är den kyrkliga verksamheten och den kommer de att få mer tid att utveckla framöver.

- Dessutom behåller vi ju sommarkyrkan därute. Det blir gudstjänster på lördagskvällar och en del jazz även i fortsättningen, säger Roland Åkerlund.

Trots att annonsen om att campingen är till salu bara har legat ute en vecka har Svensk Fastighetsförmedling redan nu haft flera förfrågningar.

- Det stämmer, men campingen kommer att ligga ute på anbud fram till den 15 september, så än är ingen försäljning på gång, säger fastighetsmäklare Pär Tynell.

Fram till försäljningen är det också arrendatorn Sarika AB som kommer att stå för driften.

- Där sker ingen förändring i dagsläget, Vevlinge drivs som vanligt i sommar, säger Pär Tynell.

Mer läsning

Annons