Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Verksamheten ut bland människorna

/
  • Personalen tycker sig märka en ökad genomströmning av människor då de nya lokalerna ligger på ett ställe där man lätt kan slinka in på en kopp kaffe när man ändå är i närheten.
  • Annelie Söderlund, diakoniassistent i Hanebo-Segersta församling

Sedan prästgården i Kilafors bjudits ut till försäljning har församlingsverksamheten flyttat in i centrala Kilafors. Redan i augusti började man flytta till de nya lokalerna och nu är man i full gång.

Annons

- Vi trivs jättebra i våra nya lokaler, säger Annelie Söderlund, diakoniassistent i Hanebo-Segersta församling.

Det hon och de andra anställda i församlingen gillar bäst med de nya lokalerna är läget. I samma byggnad som Hälsocentralen, fast med ingång i motsatta hörnet där Försäkringskassan en gång höll till, har verksamheten fått ett mycket mer centralt läge än vad man hade i den gamla prästgården som ligger en kilometer norr om Hanebo kyrka.

- Hit in är det mycket enklare för församlingsmedlemmarna att "slinka in" för att uträtta ärenden eller bara för en kopp kaffe, säger Annelie Söderlund. Det blir så mycket enklare att få relationer med församlingen.

Och redan tycker sig personalen märka en ökad genomströmning på folk i lokalerna, som inrymmer såväl kyrkoherdens arbetsrum, pastorsexpedition som församlingens ungdomsverksamhet.

- När det gäller barn- och ungdomsverksamheten kan man kanske sakna utemiljön vi hade vid prästgården, säger Annelie Söderlund. Men det vägs upp av att de har så mycket lättare att ta sig hit där vi är nu.

Nu är det många av barnen som själva kan gå till och från församlingslokalen och det samma gäller för många av de äldre.

När tidningen är på besök under torsdagen har församlingen besök av klass två från Kilafors skola. Förhoppningarna är att det ska kunna inledas någon form av samarbete mellan församlingen och skolan i framtiden. Barnen har en rejäl lekhörna att stoja runt i, men trots det är ljudnivån trevligt låg.

- Ljudnivån fick vi på köpet, säger Annelie Söderlund. I prästgården var akustiken mycket skramligare.

Mer läsning

Annons