Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vattenläcka stänger skola

/
  • Den omfattande vattenläckan gör att Björktjära skola håller stängt i dag, fredag. Ekvägen har förvandlats till en isgata efter vattenläckan.

(UPPDATERAD 09.51)
Björktjära skola i Bollnäs håller stängt i dag, fredag, på grund av en vattenläcka på Björktjära.

Annons

Vattenläckan har uppstått vid Ekvägen, intill skolan, och vatten har runnit ner efter gatan och ner mot skolans parkering.
I väntan på att vattenledningen ska lagas har vattnet stängts av. Förutom skolan är sju villor drabbade. Då skolan saknar vatten kan det inte serveras någon skollunch och toaletterna kan inte heller användas. Därför väljer skolan att hålla stängt under fredagen.
Lärare håller på att kontakta alla föräldrar så de får hämta hem barnen. De elever som inte har möjlighet att bli hämtade av sina föräldrar får omsorg vid förskolorna Björkbacken och Björktjära.
Enligt Anders Norell på beredskapen vid Hälsingevatten är det en 150 millimeters vattenledning som gått av. Ledningen kommer att lagas under dagen.
- Den ligger troligen två meter ner i backen och vi får hacka ner genom tjälen för att laga ledningen. Troligen gick ledningen av för att marken rör sig. Vi siktar på att det ska vara åtgärdat under dagen, säger Anders Norell.
Vattenläckan upptäcktes vid sextiden på fredagsmorgonen av en boende på Ekvägen som gick för att hämta tidningen.

Texten uppdateras.

Mer läsning

Annons