Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vallsta i stora vida världen

/

Kommer ni ihåg Emilia och Big, Big World, megahiten som sopade rent på hitlistorna i slutet av 90-talet? I helgen kommer hon till Vallsta för att spela in en ny musikvideo.

Annons

Att man valt att spela in på Hofvet, i Vallsta beror till stor del på Arbråbon Mats Boander.

- Här har vi allt, säger Mats Boander. Det finns väldigt mycket i våra trakter som är väldigt outnyttjat, både vyer och lokaler.

1998 gav Emilia Rydberg ut sin singel Big, Big World. En riktig radioplåga som skulle bli en av de största svenska popexporterna någonsin.

- Ovanligt med tanke på att det egentligen bara handlade om en enda singel, säger Jonathan Kruse.

Han är regissör på filmbolaget Edinim i Stockholm, som sysslar med musikvideos, tv-program och reklamfilm. Det är han och ett sällskap på omkring 20 personer som ska spela in Emilias nya video.

Jonathan Kruses fru kommer från Röste i Bollnäs och paret har nyligen köpt ett fritidshus i Arbrå. I somras fick han hjälp av Mats Boander att lägga om taket på fritidshuset och det var då idén att spela in en musikvideo i Arbråtrakten väcktes.

- Vi satt där på taket och jag berättade vad jag jobbade med, berättar Jonathan Kruse. Mats blev eld och lågor och när det blev klart att Edinim skulle spela in videon med Emilia tyckte han att vi skulle spela in här uppe.

Nu var det emellertid ingen självklarhet att övertyga filmbolag och musikfolket i Stockholm att åka upp till Hälsingland. De hade räknat med att som vanligt hyra in sig någonstans i Frihamnen.

- Men Mats Boanders entusiasm och glöd för projektet var utan tvekan en viktig faktor för att vi valt att spela in här uppe.

Så i helgen drar sällskapet in i Hofvet, gamla IOGT-lokalen, i Vallsta.

Mer läsning

Annons