Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Våldtogs i taxins baksäte

Fallet med färdtjänstchauffören som misstänks för sexbrott är inte det första fallet då en taxichaufför förgriper sig på en funktionshindrad. I slutet på 1990-talet ska en förståndshandikappad ha våldtagits i baksätet på en taxibil i Bollnäs.

Annons

Färdtjänstchauffören i Söderhamns kommun som misstänks för sexbrott rör upp minnena för Anna, som bor i Bollnäs kommun.

Hon är mamma till en förståndshandikappad kvinna som var beviljad färdtjänst i slutet på 1990-talet. En gång när hon kom hem berättade kvinnan att hon blivit utsatt för övergrepp.

- Han hade samlag med henne bak i skuffen, berättar Anna, som egentligen heter något annat.

Anna tog kontakt med bolaget.

- De sa att om hon satt fram i bilen skulle det inte hända något sådant igen. Jag tycker att det var helt idiotiskt, det måste de förstå att även om hon sitter fram så kan samma sak hända igen.

Anna säger att hon jobbat med frågor som rör sexuella övergrepp och därför vet hur svårt det är att bli trodd. Hon säger att hon förstod att en polisanmälan inte skulle leda till något.

Ångrar du det i dag?

- Ja, det kanske man gör, men jag vet att det aldrig skulle ha gått. Det är nog svårt för en ung som är "normal", om man säger så. Tänk dig då en som är förståndshandikappad, så är det hundra gånger värre.

Trots att mer än tolv år har gått så lever såren kvar. Annas dotter vägrar åka taxi efter den dagen, oavsett vilken chaufför det är.

Anna vet inte vem som körde bilen den dagen. Chauffören som nu sitter häktad misstänkt för övergreppen i Söderhamn var bosatt på en annan ort vid tidpunkten.

Mer läsning

Annons