Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vakt på arbetsförmedlingen efter hot

En arbetssökande ringde Arbetsförmedlingens rikstäckande kundtjänst, hotade kontoret i Bollnäs och namngav flera arbetsförmedlare.

Annons

Den arbetssökande som ringde känner sig felbehandlad och missförstådd av Arbetsförmedlingen. Personen sa att denne skulle agera mot kontoret i Bollnäs och nämnde namnen på flera anställda.

Dagen efter, den 25 juli, informerades personalen i Bollnäs om hotet och en vakt anlitades till att finnas i lokalerna för att de anställda skulle känna sig trygga.

Hotet anmäldes till polisen och när de skulle förhöra några medarbetare fick en av dem veta att just dennes namn nämnts av den hotande personen. I en anmälan till Arbetsmiljöverket skriver Margareta Mörtsell, chef för Arbetsförmedlingen i Bollnäs/Ovanåker, att den anställde har känt sig sviken av arbetsgivaren och upplevde att informationen om vad den hotande sagt medvetet hade undanhållits.

Margareta Mörtsell förklarar deras agerande mot den anställde:

- Det var inte så tydligt att hotet var riktat mot personer. Den som hotade hade räknat upp namn på några personer. Vi hade inte uppfattat att hotet var mot dem, utan att hotet var riktat mot Arbetsförmedlingen.

Den anställde blev efter den fått veta mer om vad den hotande sagt erbjuden samtalshjälp av arbetsgivaren.

Mer läsning

Annons