Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Vägen rustas mellan Segersta och Vevlinge

/
  • Ormbackarna nära den gamla sockengränsen mellan Bollnäs och Segersta är klassiska. Här ryckte ofta täten när Varpen Runt var ett elitlopp på cykel.

Länsväg 623 mellan Vevlinge och Segersta börjar rustas i vår. Det innebär bland annat ny vägbeläggning på den 16,5 kilometer långa sträckan.
- Vi förbereder starten av projektet. Allt ska vara färdigställt till hösten nästa år, säger Magnus Persson vid Trafikverket.

Annons

En upprustning av vägen aktualiserades på planeringsstadiet redan 2010. Den gången blev dock projektet uppskjutet eftersom underhållsanslagen inte räckte.

Men genom regeringens extra satsning på vägar och järnvägar i februari öppnades nya möjligheter.

Insatserna på vägen mellan Vevlinge i Bollnäs och Segersta kyrka ska i huvudsak ses som underhåll – inte som en ombyggnad.

- Men det kan bli någon kurvrätning. Och på vissa ställen blir det även siktröjning, säger Magnus Persson, som är beläggningsansvarig vid Trafikverkets regionkontor i Gävle.

Någon totalkostnad för projektet anges inte ännu. Enligt Magnus Persson beror det på att det inte är helt klart vad som ska ingå.

Men det här är några delar:

• Beläggning med mjukt oljegrus, så kallad MJOG.

• Dikning och avvattning.

• Nya vägtrummor.

• Viss schaktning.

Väg 623 går på Ljusnans östra sida över Stocksätter, Änga och Djupa. Det är en naturskön väg där vyerna på flera ställen öppnar sig i älvens dalgång.

Men vägen är kurvig och i behov av förbättringar.

- Standarden är dålig på flera ställen. Bitvis är det riktigt illa, och det har påtalats vid flera tillfällen, säger Tony Stark vid kommunens samhällsbyggnadskontor.

Mer läsning

Annons