Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Utbyggnad av Arbrås nya lekpark dröjer

För snart ett år sedan byggdes den första etappen av den nya lekparken, kallad naturparken, i Arbrå.
Då var det tänkt att nästa fas i bygget skulle ske under 2012, men det är oklart om Bollnäs kommun hinner göra det i år.

Annons

– Vårt mål var att vi skulle ha hunnit börja med det i början på hösten, men endera så hinner vi senare i höst eller så blir det till våren, säger Ingalill Rundgren som är ansvarig för parkerna i Bollnäs kommun.

Hon är förtegen om vad den andra byggetappen innebär för lekparken, men hon vågar avslöjar att bland annat en småbarnsgunga kommer att byggas.

– En försäljare har ritat upp förslag och har varit här och pratat med barn och människor runt om lekparken. De ville gärna ha en småbarnsgunga, så det är viktigt att en sådan kommer upp.

Lekparken, vackert belägen vid en trädgårdsdamm, blev kritiserad tidigt just på grund av att den ligger så nära vatten. Men några staket runt dammen är inte aktuellt inför det andra etappbygget.

– Det är en trädgårdsdamm och en meter ut i vattnet är det inte djupare än 20 centimeter. Blir det staket kommer barnen att klättra på det och då är det i så fall farligare, säger Rundgren.

Bygget av första etappen tog cirka två veckor. Att färdigställa den andra etappen beräknas ta ungefär lika lång tid, enligt Rundgren.

Mer läsning

Annons