Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Uppgörelse träffad för nya macken i Arbrå

/
  • Så här ser designen ut för pumparna vid automatstationen i uppländska Örbyhus. Stationen i Arbrå ska få en likadan utformning.

En ny bensinstation i Arbrå kan vara på plats i höst. Den bedömningen gör Ulf Jansson i Arbråmackens ekonomiska förening.

Optimismen grundas på en färsk överenskommelse med oljebolaget Eco-Oil Miljöbränsle i Skellefteå. Bolaget levererar både utrustning och ställer i ordning marken intill riksväg 83.

Annons

Ulf Jansson är glad över den nya dealen, där bränsleleverantören svarar för investeringen.

- Uppgörelsen innebär att kommunen inte behöver engagera sig ekonomiskt. Nu handlar det enbart om att träffa ett avtal om marköverlåtelse från kommunens sida, säger Ulf Jansson.

För driften av macken i Arbrå bildas ett nytt bolag av leverantören. Namnet blir Eco-Oil Arbrå AB.

I det bolaget blir Arbrå-mackens ekonomiska förening delägare.

- Hur mycket vi kommer att äga beror på hur mycket kapital vi kan tillskjuta. Men vi räknar med att kunna gå in med 500 000 kronor och få en andel runt 25 procent, säger Ulf Jansson.

Efter avstyckning av den kommunala marken kommer bygglov att sökas så fort som möjligt.

Han ser inga hinder för att satsningen ska bli verklighet. I augusti ska en informationsträff hållas om hur långt planerna avancerat. De som gjort intresseanmälningar till den ekonomiska föreningen kan då börja teckna andelar.

Mer läsning

Annons