Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Unik butik öppnar i Arbrå: "Det här livar upp bygden"

/
  • Helena Modig är utbildad texitilformgivare. Nu får hon utlopp för sin passion.
  • Helena Modig i den nya butiken/fabriken.
  • Mönster och glada färger kännetecknar Helenas design.

På söndag får Arbrå ett tillskott i shoppingväg. Butiken Nimo slår upp på Bondegatan 39. Här ska det säljas konfektion i egen design.

Annons

Det började när Helena Modig skulle sy upp mössor åt sina barn. Det blev mycket tyg över, och fler mössor än vad hon hade tänkt sig. Då föddes idén om en egen verksamhet med fokus på trikåmössor. I dag, tre år senare – öppnar Helena Modig upp den första butiken. Den gamla affärslokalen på Bondegatan 39 i Arbrå, förvandlas till Nimo Konfektion och Butik.

– Jag kom till en punkt där jag insåg att det inte fungerade att jag ensam satt och sydde så många plagg. Om jag vill satsa på det här och utveckla mitt koncept så måste jag ha en egen lokal och anställa personal, berättar Helena Modig.

Under tre år har hon drivit Nimodesign på hemmaplan. Privatpersoner runt om i bygden har skickat beställningar och hört av sig. Försäljningen har gått bra. Nu siktar Helena Modig på att nå ut till olika återförsäljare, så som skidanläggningar och lokala affärer.

Läs också: Alftaföretag behöver anställa hundratals: "Vi kommer in i en tillväxtfas"

– Det här kommer att fungera som en fabriksbutik. Tillverkning och försäljning kommer att ske under samma tak, säger Helena Modig.

Trikåmössorna blir kärnan i kollektionen. Men det kommer även att produceras andra plagg. Designmässigt ligger fokus på mönster och glada färger.

– Arbrå har ju varit ett industrisamhälle, här finns en företagsanda sedan lång tid tillbaka. Därför känns det extra roligt att liva upp bygden med den här butiken. Det handlar om att skapa arbetstillfällen så att folk kan stanna kvar och bo och leva här, säger Helena Modig.

Läs också: Einars sköna comeback när Arbrå krossade tabellfyran

Nimo öppnar upp i samband med den kommande julskyltningen på söndag. Och för Helena Modig, som drivit Träslottet under en längre tid, blir det här en heltidssyssla.

Läs också: Flera nyheter på Träslottet

– Jag valde mellan att lägga tillverkningen utomlands eller satsa lokalt, men med tanke på miljöaspekten och mitt driv för bygden så blev det här alternativet en självklarhet.

Mer läsning