Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Umeålag tog hem Brännbollsyran

/

Det är rätt vanligt att Umeålag tar hem Brännbollsyran. Och så blev det i år också.

Annons

Tre Umeågäng återfanns i semifinalerna och till sist blev det Iksu Sport som drog det längsta strået.

Det krävdes åtta 20-minutersmatcher för att vinna. Riktigt illa ute var Iksu mot Bältorna från Bollnäs. Bältorna har firat stora triumfer under årens lopp och trodde själva att de vunnit kvartsfinalen mot Iksu. Efter några minuter, då domarna lämnat alla siffror, kom beskedet: Bältorna 60 poäng, Iksu 62...

Besvikelsen var stor bland hemmaspelarna.

- Magkänslan hos alla i laget var att vi vunnit, sammanfattade Lars Kjellberg. Det är sällan man "känner fel". Så den här förlusten känns jäkligt tung.

Men efter några minuter hade Bältorna skakat av sig den värsta deppigheten.

- Vi hade tre skadade, muskelsträckningar, och vi hade nog fått väldigt tufft att klara en semifinal och eventuell final, menade Lars Åkerblom, som slog högst av alla i kvartsfinalen. Det är lågt och hårt eller högt och hårt som gäller. Rejäla luftpastejer vinner värdefulla sekunder - och poäng - åt lagkompisarna på gräset.

Halvar & Jügge blev bästa Bollnäslag. De har varit med i stort sett lika länge - femton år - som Bältorna. Halvar & Jügge nådde semifinal men fick ge sig (51-55) mot Nu är det jul igen från Umeå.

Iksu fortsatte att ha marginalerna med sig i semifinalen, en enda poängs övervikt (61-60) mot Salming. Före finalen var det kritning av linjerna och line up. Det enda som saknades var nationalsången. Matchen däremot blev rena överkörningen: 64-48 mot Nu är det jul igen.

Årets Brännbollsyra var rekordstor sett till antalet anmälda lag och den här gången var vädergudarna också med på noterna. Tusentals spelare och tittare rör sig nere på gamla Långnäs IP och yran är också ett ekonomiskt draglok som ger fina siffror i marginalen lite varstans för exempelvis hotell, sportaffärer och campingplatser.

Arrangerande Anders Callmyr var helnöjd. Så nöjd att han inför nästa år sannolikt kommer att höja prissumman till det vinnande laget. I dag belönas vinnarna med 3 000 kronor.

En sak är i alla fall väldigt säker: Brännbollsyran återkommer nästa år och runt hörnet väntar också ett 20-årsjubileum.

Mer läsning

Annons