Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

Två kan få fängelse för utpressningsförsök

Den drabbade har inte vågat bo hemma efter händelsen.

Annons

Omkring tio åhörare kom till rättegången i Hudiksvalls tingsrätt på torsdagens förmiddag. Två av åhörarna bar västar med emblem från anhängarklubben till en kriminell organisation.

Brottsoffret har berättat att han tror att allt startade för att han pratade om en person i den organisationen. Redan i våras fick han veta att han måste betala 5 000 kronor för det han sagt.

Mannen betalade inte och en kväll i slutet av augusti kom tre män till bostaden: en 30-åring, en 26-åring och en för honom okänd man.

Den drabbade sa inför rätten att han krävdes på pengarna och att 30-åringen uppmanade honom att inte kontakta polisen.

– Han sa att "gör du en anmälan blir det värre för dig och roligare för mig".

Brottsoffret berättade att han känt sig orolig över det som hänt och inte vågat bo hemma.

30-åringen, som även anklagas för övergrepp i rättssak, medgav att han varit där den aktuella kvällen. Men enligt honom handlade samtalet inte alls om någon skuld. I stället ska han ha tagit upp den andres agerande i ett annat sammanhang som gällde anhängarklubben.

– Det var en mild tillsägning, sa 30-åringen.

Den åtalade 26-åringen sa att han inte ens var där och uppgav att han aldrig sett brottsoffret tidigare. En anhörig vittnade om att han var hos henne i princip hela den dagen.

Åklagaren ansåg ändå att båda varit där och skapat en hotfull situation. Han vill att männen ska dömas till fängelse. Domen meddelas på tisdag.

Mer läsning

Annons