Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV4:s Bygglov på plats i Bollnäs

/
  • Det verkade som att loggan med TV-programmets titel försökte döljas en aning...
  • Inspelningsledare Kim Vesterlund framför huset på Björktjära.
  • Tidigt på måndagsmorgonen började det röjas i huset.
  • Trailern har här backat in på gården.

Under fyra dagar får en familj på Björktjära i Bollnäs hjälp med att renovera i sitt hem – men vilka och vad hålls hemligt.

Annons

– Vi är här och ändå inte, säger Kim Vesterlund.

Han är inspelningsledare för programmet som just nu är inne på sin tolfte säsong. I programmet åker ett TV-team runt till tio platser i landet där tio utvalda familjer väntar på att få hjälp med något renoveringsprojekt – vanligtvis ett som av någon anledning har stannat av. En av de utvalda familjerna i år finns alltså på Björktjära i Bollnäs.

TV-programmet leds av Matte Carlsson och Willy Björkman tillsammans med en inredare. Vem den personen är i år är något som vi inte får veta än så länge.

Inte heller får vi veta några detaljer om inspelningarna. Hemlighetsmakeriet är stort. Familjerna som deltar, tillika de lokala hantverkarna, har fått skriva på kontrakt om att inte avslöja något förrän sändningarna startar.

Kim Vesterlund står ensam kvar i trädgården utanför huset. Alla andra har åkt iväg för att äta lunch och då får Ljusnan komma och titta – men bara utvändigt. Kim Vesterlund pratar gärna, men om själva programmet i Bollnäs är han förtegen. Bråten ligger slängda i gräset, olika redskap och maskiner står uppradade och lastpallar med ny utrustning har gömts intill den stora Bygglovstrailern som har backat in på gården. Loggorna på långsidorna av trailern döljs av björklöven.

– Det är viktigt för TV4 att informationen om vilka det är som deltar och vad som exakt görs på platsen hålls hemligt, säger han.

Allt för att spänningen ska bevaras.

Inspelningarna startade tidigt på måndagsmorgonen och på torsdag eftermiddag kommer Kim Vesterlund och hans team åka vidare mot nästa renoveringsobjekt. Förhoppningsvis har familjen då fått den hjälp de önskade. Men vi får vänta till i mitten av januari nästa år innan vi får se vad som hände på Björktjära i Bollnäs under några sommardagar.

Bygglov var även i Bollnäs för sju år sedan. Då renoverades ett hus på Tjärnvägen. http://www.helahalsingland.se/halsingland/bollnas/tack-och-lov-bygglov

Mer läsning

Annons