Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV+TEXT: Plan för ny sporthall på fullmäktige

/
  • Jonas Otter, anläggningschef för Kilafors sporthall och Göran Skoglund, ordförande för Hanebo framtid.

Sedan 2007 har det förts diskussioner om en ny sporthall i Kilafors. Under måndagskvällen ska Bollnäs kommunfullmäktige bland annat fatta beslut om en ny detaljplan för området där den planeras.

Annons

Följ kvällens kommunfullmäktige i Bollnäs här.

Kilafors sporthall, även känd som Haneborg, anses av många vara för liten. Den uppfyller dessutom inte de kriterier som krävs för seriespel i handboll och badminton, vilket gör att de lokala idrottsföreningarna inte kan spela hemmamatcher där.

Första steget för att en ny hall ska bli verklighet är att få till en ny detaljplan för skolområdet i Kilafors. Det fick samhällsbyggnadskontoret i uppgift att göra redan 2010, men arbetet kom inte i gång förrän 2013.

Läs vad vi skrev 2011: Att inte investera är att avveckla

Nu finns en ny detaljplan redo att antas eller förkastas av fullmäktige. Om den byggs blir det den första idrottshall i kommunen som har planmåtten 20 x 40 meter, vilket krävs för seriespel i handboll. Tanken är att den ska byggas ihop med den nuvarande hallen vilket skulle innebära att man slipper bygga nya duschrum och liknande.

Läs också insändaren: "Smutsigt och trångt i Haneborg"

Men även om kvällens fullmäktige antar detaljplanen återstår många frågetecken att reda ut innan ett bygge kan påbörjas, inte minst vad gäller finansieringen. Föreningen Hanebo framtid, som varit drivande i frågan, tänker sig att kommunen ska stå för hälften av kostnaderna och att föreningar och näringsliv i Kilaforstrakten skrapar ihop andra hälften.

– Vi har sonderat terrängen men inte vågat planera så mycket eftersom detaljplanen inte har varit klar, säger Göran Skoglund i Hanebo framtid.

Men alla Kilaforsbor är inte entusiastiska till en ny hall. Åtminstone inte på just skolområdet. När detaljplanen var ute på samråd var en granne väldigt missnöjd med planerna på att bygga en elva meter hög byggnad i närheten av hans tomt.

Läs också: Kafé ska locka till motion

Mer läsning