Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det. ⇒ läs mer om cookies

TV: Lucia sprider ljus och glädje

Vitklädd med ljus i hår – Bollnäs lucia Jennifer Andersson spred ljus och värme tillsammans med tärnor och tomte under luciadagen.

Annons

När december börjar bli som mörkast kommer lucia med ljus och skönsång. För Bollnäs lucia Jennifer Andersson med följe har det varit digra dagar så här i luciatid.

- Det blir många uppträdanden, men det är bara roligt. Man ser att folk blir glada när vi kommer, säger Jennifer Andersson.

Redan kring klockan halv åtta på luciamorgonen började lussandet för lucia med åtta tärnor och tomte. Då var det Stadshuset som fick ta del av det vita följets skönsång. Därefter väntade ett fullmatat schema och Lionsmedlemmarna Lasse Heed och Stellan Beiron såg till att allt flöt på som det skulle. Årets luciatåg består av några elever från Torsbergsgymnasiets estetiska program och det är Bollnäs Lions som arrangerar luciafirandet.

- I år går alla insamlade pengar till Röda fjädern-insamlingen och Barndiabetesfonden, säger Lasse Heed.

Trots att dagarna har varit intensiva kommer de garanterat bli minnesvärda för lucian Jennifer Andersson med tärnorna Anna Olsson, Mika Leander, Elin Axberg, Nadja Olsson, Nora Skoglund, Emmy Ingesson, Elin Stenbeck, Linn Eklund-Hansson och tomten Anton Hyving.

Mer läsning

Annons